29. septembrī norisinājās Zinātnieku nakts pasākums, kurā piedalījās arī Latvijas Kvantu iniciatīvas partneri - Latvijas Universitāte, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts un Rīgas Tehniskā universitāte.

Latvijas Universitātes Datorikas fakultātes Kvantu datorzinātnes centra pētnieki sagaidīja Zinātnieku nakts apmeklētājus ar kvantu algoritmu demonstrējumiem un lekciju par kvantu algoritmiem mūsu dzīvē, savukārt Baltijā unikālajā RTU ETF Telekomunikāciju Institūta šķiedru optikas pārraides sistēmu laboratorijā interesentiem bija iespēja vairāk uzzināt par optiskajām šķiedrām un sensoriem, dažādu optisko tehnoloģiju lietojumu mūsdienu datu pārraidē, kā arī tehnoloģijām nākotnes drošajiem sakaru tīkliem.

Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtu Zinātnieku naktī apmeklēja vairāk nekā 700 visu vecumu zinātnes draugi, bet to vidū visvairāk bija pārstāvēti jaunieši. Zinātnieku naktī ikvienam bija iespēja izstaigāt LU CFI un iepazīties ar institūta zinātnieku darbu. Īpašu sajūsmu apmeklētāju vidū raisīja dzīvās uguns šovs un luminescences eksperimenti. Tāpat bez uzmanības nepalika iespēja modelēt kristāliskos režģus un iespēja nobaudīt zinātnisko našķi.

Izmēģināt spēkus nanoierīces izgatavošanā, uzzināt, kas ir magnetometrs un ko ar to var izmērīt, piedalīties dažādos fizikas eksperimentos un demonstrējumos - to visu Zinātnieku nakts apmeklētāji varēja Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes un Jauno Fiziķu Skolas sagatavotajās aktivitātēs!

Dalīties