Aicinām uz projekta “Kvantu tehnoloģiju iniciatīva” kolokviju 2024. gada 9. aprīlī plkst. 16.30 Latvijas Universitātes Zinātņu mājas 501. auditorijā (5. stāvā). Kolokvijā uzstāsies Aveiro Universitātes (Portugāle) profesors un vadošais pētnieks Armando Nolasco Pinto.  

Kolokvijs notiks angļu valodā.

Kolokvija tēma: Quantum Communications

Kolokvijs būs veltīts kvantu komunikācijai un kriptogrāfijas pamatiem. Būs iespējams uzzināt par Aveiro Universitātes Kvantu komunikāciju grupas aktivitātēm, īpaši pievēršoties jaunākajiem pielietojumiem un iniciatīvām aizsardzības un genomikas medicīnas jomās, kā arī Portugāles kvantu komunikācijas tīklu iniciatīvas “EuroQCI” ietvaros.

Lai prognozētu dalībnieku skaitu, lūdzam, aizpildīt pieteikuma anketu līdz 7. aprīlim: https://forms.office.com/e/XrxvnEBq3K

Savukārt 10. aprīlī plkst. 10.00 aicinām uz profesora un vadošā pētnieka Armando Nolasco Pinto lekciju, kas norisināsies Rīgas Tehniskajā universitātē, Āzenes ielā 12, 120. auditorijā. Lekcijā tiks demonstrēta kvantu algoritmu darbība uz Matlab programmas bāzes t.sk. Grūvera jeb kvantu meklēšanas algoritmu, piedāvājot detalizētu skaidrojumu un ieskatu tā pielietojumos.

Projektu “Kvantu tehnoloģiju iniciatīva” (Nr. 2.3.1.1.i.0/1/22/I/CFLA/001) finansē Eiropas Savienības Atveseļošanas fonds un valsts budžets.

Dalīties